HYALFIT KAPSULE 30 komada 48098
* Fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati zavisno od ambalaže ili pakovanja proizvoda....
HYALFIT KAPSULE 30 komada
Osetite snagu pokreta nakon samo 7 dana primene
- Revolucionarna formula sa najvećom dozom hijaluronske kiseline i kolagena. Sa ovom formulom smo uspeli da prevaziđemo dosadašnju standardnu tehnologiju a pri tom Vama obezbedimo garanciju kvaliteta i komfonrnost primene. Brzo i efikasno ublažava bolove, upale i otoke (edeme) zglobova. Potpuno je prirodan i bezbedan preparat koji ne izaziva nikakve nuspojave.
- Indikacije:
osteoartritis,
degenerativne bolesti zglobova,
artritis kolena, lakta, ramena, kuka, šake i stopala,
reumatoiodni artritis,
povrede zglobova,
bolovi pri kretanju, u stanju mirovanja i ukočenost zglobova.
- Sastav:
Boswellia serrata extract (65% boswellic acid)130 mgChondroitin sulfate100 mgVitamin C (L-Ascorbic acid)40 mg (50% RDI)Hyaluronic acid40 mgCollagen typa I8 mg*RDI -reference daily intake
- Nutritivne vrednosti:
Proteini33 mgUgljeni hidrati132 mgMasti95 mgDijetetska vlakna1,3 mg
- Doziranje:
1 kapsula na dan najmanje 10 minuta pre obroka , koristiti u kontinuitetu 2-3 meseca u toku godine. Prvi terapijki efekat se postiže nakon samo 7 dana upotrebe. Pakovanje od 30 kapsula, za mesec dana.
- Ograničenja:
Proizvod nije namenjen mlađima od 18 godina , kao ni trudnicama i dojiljama. Mogu ga koristiti oboleli od dijabetesa. Nemojte prekoračivati preporučeno dnevno doziranje. Ne postoje sporedni efekti ili interakcije sa poznatim lekovima ili drugim supstancama. Može se kombinovati sa drugim vitaminskim preparatima.
- Čuvanje:
Na sobnoj temperaturi, na suvom i tamnom mestu. Čuvati van domašaja dece.
HYALFIT- sta je to što ga čini jedinstvenom i revolucionarnom formulom?
Karakteristike glavnih komponenata koje ulaze u sastav HYALFITA
Danas više od 80% odraslih osoba ima problema sa zglobovima i mišićima u vidu bolova, upalnih procesa kao i otoka. Uzrok tih problema su pre svega reumatske bolesti: osteoartritis (uplani proces zglobova), osteoartroza (degenerativno oboljenje zglobova i kostiju), giht (metabolicko oboljenje zglobova), povrede mekih tkiva ( tetiva, ligamenata i mišića), kao i sportske povrede (istegnuća, iščašenja zglobova, uganuća). Kao posledica ovih bolesti i povreda javljaju se bol, otežana pokretljivost, smanjena funkcija zglobova i mišića. Najvažnija stvar jeste primena terapije koja će smanjiti bol, upalu kao i otok (ukoliko postoji) i poboljšati pokretljivost zgobova. Zbog toga se pacijenti odlucuju za upotrebu lekova , analgetika i antireumatika, ali one nose i neke posledice ako se koriste na duže staze, tačnije oni izazivaju ostećenja sluznice želudca.
- Kolagen
Kolagen je protein koji čini 25% svih proteina organizma i predstavlja najvažniji sastojak unutrašnjeg potpornog sistema. Kolagen čini osnovna vlakna vezivnog tkiva zglobova, hrskavice, kostiju, zuba, tetiva, kože, vena. Jako je bitan u njihovom formiranju i omogućava eleastičnost kože i krvnih sudova. Kolageni peptide utiču na ćelije hrskavice i kostiju tako što stimulišu povećanje proizvodnje novog zglobnog kolagena i sprečavaju razgradnju već postojeće strukture hrskavice. Time se poboljšava pokretljivost zglobova . Kolagen s vremenom gubi svoj kvalitet, isto kao i organizam, a ukoliko njegova regeneracija nije podržana delovanjem kolagenih peptide , kolagen počinje da gubi svoje fiziološke osobine, što prouzrokuje nastanak raznih bolesti lokomotornog sistema. Najčesća bolest jeste osteoartritis( oštećenja hrskavice) i osteoporoza (krtost i lomljivost kostiju zbog samanjene gustine koštane mase).Uzimanje kolagena kod bolova zglobova , tj. kod osteoartritisa je jako važno, jer ubrzava oporavak zglobnog tkiva. Kod osoba sa osteoporozom unošenjem kolagena poboljšava se arhitektura kostiju što dovodi do povećanja elastičnosti i čvrstine kostiju.
- Boswellia Serrata
Boswellia Serrata (tamjanovo drvo)- biljka koja raste u Indiji , a čiji se ekstrakt koristi za ukalnjanje bolova kod osteoartritisa. Sadrži visoku količinu kiselina Boswellia, koje ublažavaju proces upala, pozitivno deluju kod ublažavanja simptoma osteoartritisa, pomaže kod bolova u zgobovima, jutarnje ukočenosti i poboljšava pokretljivost zglobova. Boswellia osim toga što ima jak protivupalni učinak i brzo otklanja bol, ona ujedno otvara i krvne sudove za snadbevanje tkiva (kolateralne krvne sudove), što ima kao rezultat u tkivu više kolagena u kraćem vremenu. Zajedno sa kolagenom utiče na bolju pokretljivost a time i ishranu hrskavice.
- Hondroitin sulfat
Hondroitin sulfat , predstavlja sulfat glukozaminoglikana sačinjenog od naizmeničnih šećera.Obično se nalazi u okviru proteina kao sastavni deo proteoglikana. Hondroitin sulfat je važna strukturna komponeneta hrskavice i mnogo pomaže kod otpornosti na pritisak.
- Hijaluronska kiselina
Značaj hijaluronske kiseline je u tome što sa drugim komponentama učestvuje u izgradnji hrskavice. Kod hroničnih, upalnih procesa (osteoartritisa), dolazi do razgradnje hijaluronske kiseline i oštećenja hrskavice, a time se smanjuje elastičnost i pokretljivost zglobova. Hijaluronska kiselina se nalazi u vezivnim tkivima,u međućelijskom matriksu, u sinovijalnoj tečnosti (tečnost oko zglobova koja ih obavija i podmazuje). Hijaluronska kiselina ima esencijalnu ulogu u održavanju normalne funkcije zglobova. Kao što smo već rekli nalazi se u hrskavici i sinovijalnoj tečnosti. U sinoviji održava viskoznoelastična svojstva. Za vreme upalnih procesa, događa se povećana razgradnja hijaluronske kiseline usled stvaranja razgradnih enzima ili reaktivnih oksidanata.
- Zašto je važna hijaluronska kiselina?
Važnost hijaluronske kiseline u hrskavici sastoji se u njenoj ulozi da održava strukturu čineći agregate s proteoglikanima koji su neophodni za funkciju zglobova. Do 10% hrskavičnih glikozaminoglikana čini hijaluronska kiselina. Značajan podatak je da hijaluronska kiselina može vezati velike količine vode (1000 puta vecu od svoje tezine). Kod osteoartritisa smanjuje se molekularna masa i koncentracija hijaluronske kiseline, što smanjuje viskozno-elastična svojstva zglobne tečnosti. U svakom sinovijalnom zglobu sinovijalne membrane njegove čaure izlučije sinovijalnu tečnost i kontinuirano proizvodi hijaluronsku kiselinu koja je po hemijskom polisaharid velike molekularne težine i sastavni deo sinovijalne tečnosti, zglobne hrskavice i vezivnog tkiva ljudskog organizma. Hijaluronska kiselina u sinovijalnoj tečnosti gradi kontinuiranu mrežu i daje joj viskozna svojstva i visoki kapacitet vezivanja vode na molekulu, što joj omogućava da podmazuje zglobnu površinu pri pokretu i amortizuje ga. Oblažući receptore za bol u sinovijalnoj membrani, smanjuje bolnu reakciju zgloba. Sinovijalna tečnost omogućava ishranu zglobne hrskavice i ublažava sile pritiska u hrskavici nastale opterećenjem telesnom težinom i pokretom zgoba. Proizvodnja hijaluronske kiseline u sinovijalnoj tečnosti smanjuje se tokom života, tako da većina ljudi sa prosekom 50 godina ima manje hijalurinske kiseline u zglobovima za 50%. Uz to starenjem se menjaju i svojstva hijaluronske kiseline u smislu smanjenja veličine molekula i njenih viskoelastičnih svojstava, zbog čega i sinovijalna tečnost kod artritičnih zglobova gubi elaastičnost i viskoznost. Kako je osteoartritis u svim fazama karakterisan progresivnim smanjenjem koncentracije hijaluronske kiseline u sinoviji koja oblaže zglob jasno je zbog čega se javljaju prateći simptomi bolesti.